A Tiszta szívvel kapta a legjobb játékfilm díját Bécsben

Till Attila Filmalap támogatással készült alkotása nyerte a legjobb film díját a Bécsben megrendezett Let’s CEE Filmfesztiválon. Tarr Bélát munkássága elismeréseként életműdíjjal tűntették ki.

Szombat este tartották a patinás bécsi Uránia moziban a Let's CEE Filmfesztivál díjátadó ünnepségét. A március 21-én kezdődött filmes mustra idén 141 kiemelkedő közép- és kelet-európai filmalkotást vonultatott fel az osztrák fővárosban és további helyszíneken.

A legjobb játékfilmet illető Uránia Csillaga elnevezésű díjat Till Attila 'Tiszta szívvel' című alkotásának ítélte a szakmai zsűri. Fenyvesi Zoltán főszereplő személyesen vette át a trófeát szombat este az osztrák fővárosban. A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte kiemelkedő siker: Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban, Franciaországban és Egyiptomban is díjazták a szakmai zsűrik és a közönség egyaránt. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével.

Nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tűntette ki a Let's CEE Filmfesztivál a szombat esti díjátadó gálán. A világhírű magyar alkotó személyesen vette át a díjat Bécsben, és vasárnap „A filmkészítés művészetéről” címmel mesterkurzust tart, melynek keretében levetítik A torinói ló című Berlinale díjas utolsó filmjét. 

 

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap