FELHÍVÁS - A magyar film napja

Legyen április 30-a A magyar film napja!

A magyar filmművészet megszületése óta eltelt közel 120 év minden időszakában nagy számmal voltak jelen olyan kiemelkedő tehetségű filmalkotók, akik hazai vagy külföldi pályájuk során világhírűvé tették a magyar filmet.

Az első magyar film, A táncz bemutatójára 1901. április 30-án került sor. Tisztelegjünk mostantól minden évben a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt!

Legyen április 30-a A magyar film napja!

Felhívjuk a filmszínházakat, a forgalmazókat, a művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden egyéb kulturális és oktatási intézményt, hogy csatlakozzanak A magyar film napja hagyományteremtő megünnepléséhez. A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők - bármi, amivel a csatlakozó intézmények sikerrel meg tudják szólítani és be tudják vonni a közönséget országszerte.

Az ünnepre a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága a magyar filmtörténetet átölelő filmlistát tesz közzé, amelyből minden partner kiválaszthatja az általa moziban vagy másutt vetíteni vagy online bemutatni kívánt filmeket. A lista a felújított és digitalizált filmekkel folyamatosan frissül, a Filmarchívum a vetítésekhez jelentős kedvezményt biztosít. Felhívást intézünk azokhoz a filmforgalmazókhoz és filmgyártókhoz, akik magyar filmek vetítési jogaival rendelkeznek, hogy csatlakozzanak A magyar film napja kezdeményezéshez és lehetőség szerint kedvezményes feltételekkel bocsássák rendelkezésre filmjeiket.


Szívesen csatlakozna A magyar film napja megünnepléséhez?
Regisztráljon 2018. április 16-ig. A csatlakozás ezt követően folyamatos, hiszen jövőre is lesz A magyar film napja.

nezzmagyarfilmet

magyarfilmnapja


Budapest, 2018. március 29.

Magyar Nemzeti Filmalap, Filmarchívum
NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.
Mozisok Országos Szövetsége
Art Mozi Egyesület
Magyar Filmakadémia
Uránia Nemzeti Filmszínház
Diák-és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

Regisztrációs felület: magyarfilmnapja.hu