Gratulálunk Dombrovszky Lindának a Milánói Filmdíj jelölésért!

Dombrovszky Linda új alkotása, a Szabó Magda regény alapján készült Pilátus című tévéfilm hét kategóriában is esélyes a rangos Milánói Filmdíjra.

Pilátus című magyar filmet hét díjra jelölték idén nagyjátékfilm kategóriában, ami a legtöbb jelölést is jelenti a mezőnyben: a legjobb film, a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor), operatőr (Hartung Dávid), vágó (Mezei Áron) díjára, Györgyi Anna és Hámori Ildikó pedig külön-külön is kapott jelölést a legjobb női főszereplő kategóriában. A legjobb filmnek járó díjat a kategóriagyőztesek közül a közönség választja, a nyertes filmek nagy eséllyel forgalmazásba kerülnek Olaszországban.

Szabó Magda tizenkét nyelvre lefordított regényadaptációja "a félreértett szeretet tragédiája”. Az idős vidéki asszony, Anna megözvegyül. Lánya, a városban orvosként dolgozó Iza úgy gondolja, úgy lesz a legjobb, ha magához veszi az édesanyját. A saját közegéből kiszakított Anna és a nagyvárosi életet élő Iza kapcsolata azonban sehogyan nem működik, mert Iza csak azt nem adja meg anyjának, amire a legnagyobb szüksége volna: önmagát.

Pilátus televíziós filmként a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával, producere Köves Ábel. Főbb szerepekben látható még Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Máhr Ági, Martin Márta, Kakasy Dóra, és Székely B. Miklós. A film dramaturgja Goda Kriszta, zeneszerzője Bolcsó Bálint, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Donkó László, a casting director Matyassovszky-Zsolnay Bálint, hangmérnöke Komlódi Gábor és Dévényi Tamás.