Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az Inforádió vendége volt

Történelmi filmek forgatókönyveit várja a Magyar Nemzeti Filmalap – mondta Havas Ágnes vezérigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában. Azt is elárulta, hány új magyar filmet mutatnak be ősszel a mozik.

A magyar nézőket a vígjátékok után a történelmi filmek érdeklik leginkább – mondta a vezérigazgató a műsorban. „Mi arra buzdítjuk a producereket, írókat, forgatókönyvírókat, rendezőket, hogy minél több történelmi témát hozzanak be” – fogalmazott a szakember.

 

Havas Ágnes hangsúlyozta: büszkék a Saul fia, az 1945, az Anyám és más futóbolondok a családból és a Hajnali láz című filmekre, melyek a 20. századba nyújtanak betekintést. „A nézők szeretnének hőstörténeteket is látni” éppen ezért a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyvpályázatot ír ki történelmi filmekre. „Minden, amire büszkének lehet lenni, minden, ahol feltűnt egy hősi tett, minden, ahol volt valami olyan konfliktus, ami egy drámát eredményezett” – sorolta az esélyes ötleteket a szervezet vezérigazgatója.

Havas Ágnes hozzátette, hogy a mozik tizennégy új magyar filmet mutatnak be ősszel. Tavaly több mint 1,3 millió magyar néző váltott jegyet hazai filmekre, idén lassan 600 ezernél jár ez a szám, így a vezérigazgató abban bízik, hogy év végére ismét meghaladja majd az 1 milliót a magyar mozi iránt érdeklődők száma. A statisztikák szerint a magyar nézők egyre szívesebben ülnek be magyar filmekre - mondta Havas Ágnes.

 

https://infostart.hu/arena/2018/07/24/vendegunk-havas-agnes-a-magyar-nemzeti-filmalap-vezerigazgatoja