Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő - 2016. május 18-22.

2016. tervezett fesztiválprogramjai - Két Filmszemle (Nemzetközi és Kárpát-medencei), Varázslatos Magyarország fotókiállítás, természetvédelmi-környezetvédelmi jamboree, filmszakmai és környezetvédelmi konferenciák, környzetvédelmi előadások a nagyközönség számára -, annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet érzékeny bolygónkra, 2016. május 18-22. között Gödöllőn!

A Fesztivál elindításakor az volt a célunk, hogy teret adjunk azoknak a tehetséges és a környezetünkre érzékeny alkotóknak, akik műveiken keresztül mutatják meg létünk, földünk érzékenységét. Minden évben kiemelünk egy témát annak érdekében, hogy fokozott figyelem irányuljon rá mind a szakma, mind pedig a közönség részéről. 2016-ban a kiemelt téma “A víz, a vizes élőhelyek és védelmük”.
A Fesztiválon 5 kiemelt díj és 9 szekció díj kerül átadásra. Célunk, hogy a Filmszemlék által minél több tehetséges alkotót díjazzunk és inspiráljunk, ebben segítenek nekünk szakmai partnereink és támogatóink.

Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, éreznie kell a számunkra kiemelt célcsoportnak, a fiataloknak, a családoknak, ezért szervezzük a filmszemlék mellé a Jamboreet, a természet és környezetvédelmi kiállításokat, bemutatókat, kísérő rendezvényeket (természetesen nem marad el egyik legsikeresebb rendezvényünk sem, az esti szabadtéri filmvetítések és koncertek).

Természet- és környezetvédelmi fesztiválunk fővédnöke 2016-ban is Áder János, hazánk köztársasági elnöke, köszönjük a támogatását!

Várjuk az alkotásokat és minden érdeklődőt a Fesztiválra 2016. május 18-22. között.

a szervezők

Bővebb információ az esemény honlapján.