Oscar-díjas a Saul fia! Gratulálunk!

Magyar idő szerint február 29-én hajnalban, vasárnapról hétfőre virradóra adták át az Oscar-díjakat: magyar egész estés film 1989 óta nem volt a jelöltek között, utoljára pedig 1981-ben nyertünk a Mephistóval. Most a Saul fia, Nemes Jeles László első filmje nemcsak bekerült az öt legjobb külföldi film közé, de meg is nyerte a kategóriát, azaz:35 év után ismét Oscar-díjat kapott egy magyar film.

A díjat Nemes Jeles László rendező vette át a színpadon, az elismerést főszereplőjének, Röhrig Gézának ajánlotta. Egyáltalán nem volt olyan magabiztos, mint a korábbi díjátadókon, kicsit remegett a hangja, látszott rajta, hogy tényleg nagyon megrendült.

"Az emberiség legsötétebb óráiban is van bennünk egy hang, ami segít abban, hogy emberek maradjunk. Ez a film ebben reménykedik."

A teljes beszédben ezt mondta: "Köszönöm a filmakadémiának ezt az elismerést. Köszönöm a Sony Pictures Classicsnek, Tom Bernardnak és Michael Barkernek, hogy támogatot minket. Köszönöm Magyarországnak, hogy támogatta ezt a filmet. Ezt a díjat a főszereplőmnek, Röhrig Gézának ajánlom, és a hihetetlen stábnak, akik akkor is hittek ebben a filmben, amikor senki más."

Forrás: index.hu